årets begivenhet

valkyrjeBlot

Valkyrieblotet, bedre kjent som Blotet, er en årlig avdelingsfest for medlemmer av Sjøkadettforeningen av 1898 Valkyrien, samt skolens ansatte. Valkyrieblot og Einherjer-ordnenen er ikke av de eldste tradisjonene vi har i Valkyrien, men absolutt av de viktigste. Tradisjonen tro er Valkyrieblotet en arena hvor vi feirer Sjøkadettforeningen, nyter et etegilde, og bringer til overflaten de historier som ikke nødvendigvis alle Valkyriens krigere har fått med seg gjennom det året som har gått. Men viktigst av alt, så er Valkyrieblotet en arena for å hedre de krigerne som gjennom sitt engasjement og sin dedikasjon til Valkyrien, har gjort en viktig jobb for fellesskapet.

Kveldens avsluttes i Valhall, hvor vanlige messeregler gjelder.

Slagning

Under Valkyrieblotet vil foreningens øverste leder, Valkyrje slå nyutnevnte einherjere. De som blir slått til einherjer på Sjøkrigsskolen er kadetter som har gjort en ekstra innsats for fellesskapet. De har vist engasjement, kløktighet og en stå-på-vilje utenom det vanlige, og fortjener følge til Valhall.

Æresgilde

Valkyrieblotet er vell så mye en avdelingsfest for å opprettholde det fellesskap og samhold kadettforeningen er. Krigerene samles derfor til festgilde for å se tilbake på året som har gått, og samle mot til året som ligger i vente. Blotet er også det første offisielle møte med yngste kull, som er utplassert på Østlandet.

Tyst

Odins ravner, Hugin og Munin, har som oppgave å bringe til overflaten de historier som ikke nødvendigvis alle Valkyriens krigere har fått med seg gjennom det året som har gått. Etter slagningen, og under middagen, også disse kadettene få sin rettmessige straff. ​

I

Valkyriens karakterer

De som blir slått til einherjer på Sjøkrigsskolen er kadetter som har gjort en ekstra innsats for fellesskapet. De har vist engasjement, kløktighet og en stå-på-vilje utenom det vanlige, og fortjener følge til Valhall.

Valkyrje

Valkyrje er norrønt og betyr «den som velger blant de døde». Det er Valkyrje som velger de modige og de dyktige krigerne som blir slått til einherjer. Symbolsk er Valkyrje kadettforeningen sin øverste leder. 

Kaptein Meyer

Kaptein Meyer sin oppgave på skolen er å sørge for at nye kadetter skrives inn i skolens «vannhull» Valhall, og at de forstår hensikten med kadettforeningen og det samholdet som skapes på skolen. 

Odins Ravner

Hugin og Munin er de trofaste ravnene til mektige Odin, den største av alle guder. Deres oppgave på Sjøkrigsskolen er å være Valkyriens øyne og ører. Ingen kriger vil kunne skjule sine ugjerninger for Hugin og Munin.