BLOTET 2022

INFORMASJON

Kjære krigere av Valkyrien!
Blotet nærmer seg med stormskritt, og da er det på tide med en liten oppfriskning i hvordan te seg og litt etikette. Som kjent vil det første som skjer være mingling og velkomstdrink utenfor aulaen, og da vil det samtidig være mulighet for fotografering i klasserom – piler vil henges opp.

Når vi etter ofringen på parole skal trekke inn i aulaen, finner man seg en plass som samsvarer med bordkartet, og venter stående bak stolen til Valkyrje har satt seg. Dersom du mot formodning befinner deg på utsiden av aulaen når det holdes taler, venter du utenfor til talen er ferdig – av respekt for den som holder talen.

Kongens skål vil som kjent være den første skålen, så ikke vær lur, du får din tur! Mens vi er inne på skåler – skålen for våre falne kamerater er en stille skål, og det som sies skal derfor ikke gjentas.

Under middagen gjelder ellers normal folkeskikk, er du i tvil om hva dette innebærer, spør en makker. Til sist må det bare nevnes, Blotet er et høytidelig arrangement, ikke en rølpefest, så ikke still opp dritings, og ikke vær dritings når du drar, spar festlighetene til Valhall.

Vi gleder oss masse til å se alle i finstasen på lørdag!

Blot staben

Fair winds and following seas
Sjøkadettforeningen av 1898 Valkyrien